Tag "Вилеемско светло"

Врати се на почетна
Вести Свет

Запалено Витлеемското светло на мирот

Витлеемското светло насекаде во светот е симбол на мирот. Традиционално на Првата недела од Божиќниот пост австриски извидници одат во Витлеем и го палат светлото на мирот во Пештерата на