Tag "верски права"

Врати се на почетна
Вести Свет

Светиот Престол го повика ОБСЕ да ја брани верската слобода поради подемот на нетолеранцијата

Постојаниот набљудувач на Светиот Престол при Организацијата за безбедност и соработка на Европа (ОБСЕ) надбискупот Јануш Урбашчик на конференцијата на 25 и 26 мај за темата за порастот на нетолеранцијата