Tag "Велика Стојанова"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Во Радово е погребена Велика Стојанова, мајка на владиката Киро Стојанов

Во четврток 26 август 2021 година во Радово е погребена Лика Стојанова, мајка на монс. Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх. Погребниот обред го предводеше катедралниот парох,

Вести Македонија

Кардинал Пуљиќ изрази сочувство до бискупот Стојанов

Врхбосанскиот надбискуп и митрополит Винко кардинал Пуљиќ на 26 август 2021, изрази сочувство до Скопскиот бискуп и Струмичко-скопски епарх, монс. Киро Стојанов по повод смртта на неговата мајка Велика Стојанова.