Tag "Ватиканска комисија за Ковид-19"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ватиканска Комисија за Ковид 19: Повеќе вложување во здравството помалку во оружјето

Во 2019 година воените вложувања достигнаа рекорден износ од 1,9 трилиони американски долари. Според мислењето на кардинал Петер Турксон префект на Дикастеријата за промовирање на интегрлен човеков развој потребно е