Tag "ватиканска архива"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ватиканската архива ќе ги отвoри документите за папата Пио XII

Во Канцеларијата за печат при Светиот Престол во четврток 20 февруари 2020 година е одржана средба со новинари, на која е презентирано отворањето на Архивата на Светиот Престол од времето

Ватикан Вести

Следната година на научниците ќе им бидат достапни документите за папството на Пио XII

Примајќи ги во аудиенција службениците во Ватиканската тајна архива, папата Фрањо најави дека во 2020 гдина ќе бидат отворени архивите со документацијата за папството на Пио XII.