Tag "Ватиканската служба за безбедност"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата на припадниците на Ватиканската жандармерија им се заблагодари за посветеноста и пожртвуваноста

По повод 200 годишнина од Ватиканската жандармерија Светиот Отец во базиликата Свети Петар на 18 септември 2016 година служеше света Литургија со припадниците на Ватиканската служба за безбедност.