Tag "Ватиканса банка"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Целиот движен имот на Светиот Престол ќе биде во IOR

Ватиканската банка IOR е единствено одговорна за управувањето со целиот движен имот на Светиот Престол и нејзините поврзани субјекти –  одлучи папата Фрањо. Средствата што се чуваат на друго место