Tag "Бугарска православна црква"

Врати се на почетна
Вести Свет

Апостолскиот нунциј Суријани се сретна со бугарскиот патријарх Неофит

На 14 февруари 2023 година Неговата Светост Бугарскиот Патријарх Неофит го прими новиот апостолски нунциј монсињор Лучано Суријани. Средбата се одржа во зградата на Софиската Митрополија.