Tag "број на верници"

Врати се на почетна
Ватикан

Се зголемува бројот на католици во Африка и Азија

Во периодот меѓу 2005 и 2014 година бројот на католиците во светот се зголеми за околу 160 милиони и сега бројат една милијарда и 300 милиони.