Tag "брод"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Коработ како симбол за Црквата

Бродот односно коработ е симбол за Црквата низ вековите. Света Тереза од Лисие во својата автобиографија пишува: „Симболот на кораб секогаш ме воодушевува и ми помага да го издржам прогонството