Tag "Брифинг"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Домородните народи имаат голема надеж од Синодата за Амазонија

На брифингот за новинари одржан на 24 октомври 2019 година, а по повод Синодата за Амазонија претставници на домородните народи истакнаа дека оваа синода за нив е надеж, затоа што

Ватикан Вести

Брифинг за Синодата: Силата на простување во Амазонија

Способноста за простување им помогна на амазонските народи да се решат некои проблеми и да се надминат многу судири. Бевме сведоци на тие промени – рече на брифингот за новинари