Tag "Болницата „Bambino Gesù“"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Пред 100 години „Bambino Gesù“ стана „Папска болница“

Болницата „Bambino Gesù“, референтна точка за педијатриска нега за целиот свет, беше донирана на Ватикан пред 100 години, на 20 февруари.