Tag "Божиќно обраќање"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата до вработените во Ватикан: Семејството е привилегирано место каде што се покажува Божјата Промисла

Светиот Отец, честитајќи им го Божиќ на вработените во Ватикан, ги повика да му ги доверат ситуациите од животот на свети Јосиф и ги охрабри да не ги заборават постарите.

Ватикан Вести

Папата до Римската курија: Поуката од Божиќ е понизноста

На традиционалната празнична средба со членовите на Римската Курија, Папата ги повика да дозволат да бидат евангелизирани од Исус кој е роден во сиромаштво, не срамејќи се од својата слабост;