Tag "Божествена литургија"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата служеше Божествена литургија во Прешов

Папата Фрањо ја предводеше Божествената литургија од византиски обред во Прешов, повикувајќи ги верниците од Словачка „да ги свртат очите“ на своите срца „кон распнатиот Исус“.