Tag "Богопсоветен живот"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Литургија на Словото со бискупот Стојанов по повод Светскиот ден на Богопосветениот живот

По повод Денот на Богопосветениот живот, кој во Црквата се слави секоја година на празникот Сретение Господово (2 февруари/15 февруари), Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх Н.В.П. монс. Киро

Ватикан Вести

Молитвена накана на Светиот Отец во февруари е за Богопосветени жени и монахињи

Што е Црквата без богопосветени жени и монахињи? Без нив Црквата не може да се разбере, истакнува Папата во видео пораката во која ја споделува молитвената накана за февруари 2022