Tag "Блез Паскал"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо со пофалби за „брилијантниот“ математичар и филозоф Блез Паскал

Во новото Апостолско писмо објавено на денот кога би наполнил 400 години, папата Фрањо искажа пофалби за „брилијантниот и љубопитен ум“ на францускиот мислител Блез Паскал.