Tag "блажен Павле VI"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

50 години од енцикликата „Populorum progressio“

Целосниот развој е добар пат по кој човечкото семејство е повикано да оди – истакна папата Фрањо во својот говор до учесниците на Меѓународната конференција по повод 50-годишнината од објавувањето