Tag "Благовец"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Благовештение

Таинството на Благовештението е исклучително важно, бидејќи тоа е почеток на Новиот Завет, почеток на нашето спасение. Човештвото ја чекаше радосната вест на архангелот за воплотувањето на Божјиот Син многу

Македонија

Проповед на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов за празникот Благовест

Католици.мк ја пренесува во целост проповедта на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, одржана по повод патрониот празник на Католичката црква во Штип – Свето Благовештение