Tag "бискуп Фернанд Вергез Алзага"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Нов претседател на Папската комисија за државата град Ватикан и Ватиканската управа

Папата Фрањо на 8 септември го именува епископот Фернанд Вергез Алзага (76) за нов претседател на Папската комисија за државата град Ватикан и Ватиканската управа, објави Канцеларијата за печат на