Tag "бискуп Бетаци"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата потсети на „храброто сведоштво“ на бискупот Бетаци на Вториот ватикански собор

Папата Фрањо упати телеграма со сочувство по повод смртта на бискупот Луиџи Бетаци, еден од најмладите учесници на Вториот ватикански собор и неуморен промотор на ненасилството, правдата и мирот.