Tag "бискуп Аудо"

Врати се на почетна
Свет

Калдејскиот бискуп за рушењето на манастирот во Сирија

Со уништувањето на католичкиот манастир Мар Елијан од петтиот век, т.н. Исламска држава сакаше да испрати порака за „насилство и нетолеранција“ и да ги поттикне христијаните да ја напуштат Сирија