Tag "Бискупска конференција на Латинска Америка и Карибите"

Врати се на почетна
Вести Свет

Никарагва. Епископите на Латинска Америка го осудуваат вознемирувањето на Црквата од страна на владата

Бискупска конференција на Латинска Америка и Карибите ја изразува својата близина и солидарност со целиот Божји народ на Никарагва: со епископите, свештениците, монасите и монахињите, лаиците соочени со постојани напади