Проповеди

Врати се на почетна
Вера Проповеди

Недела на Митарот и Фарисејот

Размислување според неделното Евангелие од Лука 18,10-14, наменето за Неделата на Митарот и Фарисејот

Вера Проповеди

Исусе, Сине Давидов, помилуј ме!

Размислување за Евангелието според Лука 18, 35-43 наменето за Триесет и првата недела по Духовден

Вера Проповеди

Недела по Богојавление

Размислување за Недела пред Богојавление според Евангелието од Матеј 4,12-17

Вера Проповеди

Недела пред Богојавление

Размислување за Недела пред Богојавление според Евангелието од Марко 1,1-8

Вера Проповеди

Родословот на Исус

Размислување за Неделата пред Божиќ, Матеј 1,1-25 Оваа недела пред празникот Рождество Христово Црквата ни го нуди Евангелието во кое ни го пренесува родословот на Исус. За многу луѓе, овие

Вера Проповеди

Во ниту еден ден не е забрането да се прави добро

Размислување за 27 Недела по Духови според Евангелието од Лука 13,10,17

Вести Македонија Проповеди

Божиќна проповед на бискупот Стојанов

Ја пренесуваме во целост проповедта на монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх, која ја упати за време на Божиќната света Миса во катедралата „Пресвето Срце

Вести Македонија Проповеди

Божиќна порака на Н.В.П. монс. Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх

По повод престојните божиќни празници Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов упати Божиќна порака за 2021 година, која ја пренесуваме во целост.

Вера Проповеди

Да се богатиме во Бога

Размислување за 25 Недела по Духови според Евангелието од Лука 12,16-21

Вера Проповеди

А кој е мојот ближен?

Размислување за 25 Недела по Духови според Евангелието од Лука 10,25-37