Проповеди

Врати се на почетна
Вести Проповеди

Порака на Светиот Отец Фрањо за 3. Светски ден на баби, дедовци и стари лица

Го објавуваме текстот на Пораката на Светиот Отец Фрањо за 3. Светски ден на баби и дедовците и стари лица што се прославува во четвртата недела во јули – годинава

Вести Македонија Проповеди

(Видео) Велигденска честитка на Н.В.П. монс. Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов по повод празникот Воскресение Христово – Велигден упати честитка која ја пренесуваме во целост.

Вести Македонија Проповеди

Велигденска порака на Н.В.П. монс. Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов по повод празникот Воскресение Христово – Велигден упати порака која ја пренесуваме во целост.

Вера Проповеди

Со вера отворете го „кровот“ над Исуса

Дали е можно да веруваш во преобраќање кога човекот е на крајот од силата, кога го притискаат грижи,

Вера Проповеди

Сиропусна недела

Размислување според неделното Евангелие од Матеј 6,14-21, наменето за Сиропусна недела

Вера Проповеди

Недела на блудниот син

Размислување според неделното Евангелие од Лука 15,11-32, наменето за Неделата на блудниот син

Вера Проповеди

Запрашај се на кого си посличен: На митарот или фарисејот?

Ние луѓето често си создаваме слика за себе така што се споредуваме со другите околу себе.

Вера Проповеди

Исус отиде во домот на Захеј

Размислување за 32 Недела по Педесетница според Евангелието од Лука 19,1-10

Вера Проповеди

Недела по Богојавление

Размислување за Недела пред Богојавление според Евангелието од Матеј 4,12-17