Archive

Врати се на почетна
Вести Македонија

Пет години од објавување на веста за воздигнување на Апостолскиот егзархат во Македонија во Епархија

На 31 мај се навршија пет години од објава на веста дека Апостолскиот егзархат во Македонија се воздигнува во Епархија, со наслов „Успение на Пресвета Богородица Струмица-Скопје“.

Ватикан Вести

Папата: Матео Ричи во Кина, евангелието се пренесува преку дијалог и пријателство

Проучувањето и подготовката предизвикуваат интерес и восхит, но она што привлекува е доследноста на христијанскиот живот, истакна на Генералната аудиенција папата Фрањо, говорејќи за мисијата на Матео Ричи, Исусовец кој

Вести Македонија

Ходочастието во Паљурци ги исполни срцата на верниците

Во средата на 31 мај 2023 година во манастирот посветен на Богородица Утешителка на „Чуката“, во текот на целиот ден се молеше за успешна подготовка за Редовното собрание на Епископската