Archive

Врати се на почетна
Ватикан

Папата на празникот Сите Светци: Заедништво на небото и земјата се остварува на највозвишен начин во Литургијата

Пред молитвата Ангел Господов на 1 ноември папата Фрањо ги потсети собраните верници дека првите денови од ноември се моменти на верата, молитва и размислување за „последните работи“.

Македонија

Бискупот Стојанов служеше Миса за покојните на гробиштата во Бутел

На празникот Сите Светци, 1 номеври 2014 година скопскиот бискуп и апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов, ја предводеше светата Литургија на гробиштата Бутел во Скопје.

Ватикан

Светиот Отец го прими во аудиенција Мартин Шулц, претседател на Европскиот парламент

Помалку од месец дена од најавената посета на папата Фрањо на Европскиот парламент во Стразбург, Светиот Отец на 30 октомври го прими во аудиенција претседателот на Европскиот парламент,

Ватикан

Од проповедта на Папата: Љубовта ја отвора вратата на надежта

За христијаните кои тврдоглаво се држат за словото на законот и за христијаните приврзани на законот на љубовта, говореше Светиот Отец во проповедта на светата Литургија на 31 октомври