Archive

Врати се на почетна
Ватикан

Да бидеш Црква не значи да управуваш, туку да излезеш и на луѓето да им се донесе радоста на Евангелие

Да бидеш Црква не значи да управуваш, туку да излезеш и на луѓето да им се донесе радоста на Евангелие – истакна папата Фрањо во говорот до епископите на Австриската

Ватикан

Папата Фрањо: Ако го изгубиме чувството за Бог тешките гревови ни изгледаат ситница

Ако го изгубиме чувството за Бог и тешките гревови ќе ни изгледаат како ситница – рече папата Фрањо на светата Литургија на 31 јануари во капелата на домот Света Марта.

Ватикан

Папата ги прими учесниците на пленарното заседание на Конгрегацијата за наука на верата

Науката на Црквата не треба да се сведува на идеологија и апстрактна теoрија – рече Светиот Отец говорејќи пред учесниците на пленеарното собрание на Конгрегацијата за наука на верата, кои