Царице небесна: Бидете помилувани од Божјото милосрдие

Царице небесна: Бидете помилувани од Божјото милосрдие

Папата Фрањо на 11 април 2021 година од светилиштето на Божјото милосрдие во црква Светиот Дух во Сасија, Рим се обрати пред молитвата Царице небесна.

Пред да го завршам ова славење, би сакал да им се заблагодарам на сите што соработуваа за нејзината подготовка и преносот во живо. И ги поздравувам сите што се поврзани преку медиумите.

Посебни поздрави упатувам до присутните тука во црквата Светиот Дух во Сасија, која е Светилиште на Божјото милосрдие: редовните верници, медицинските сестри, затворениците, лицата со попреченост, бегалците и мигрантите, болничките сестри на Божјото милосрдие, волонтерите за цивилна заштита.

Вие претставувате некои реалности во кои милосрдието станува конкретно, станува блискост, служење, внимание кон луѓето во тешкотија. Сакам секогаш да се чувствувате помилувани од милосрдието како би можеле и самите да бидете милосрдни.

Богородица, Мајка на милосрдието, нека се моли за оваа благодат за сите нас.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот