Христос се роди – Славете го!

Христос се роди – Славете го!

„Го славиме раѓањето на нашиот Спасител Исус Христос. Го славиме роденденот на Животот. И никој не е исклучен од оваа радост. Праведникот нека се радува, бидејќи се приближил до победата. Грешникот нека се весели, бидејќи е повикан на опростување. И некрстените нека се радуваат, бидејќи се повикани на живот.“

Со овие мисли на светиот папа Лав Велики Католици.мк ви го честита празникот Рождество Христово. Христос се роди – Славете го!

к.мк/Фото: Фреска од Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ – Струмица

Категорија: Uncategorized

За авторот