Твитер порака на Папата: Мора да сториме многу повеќе за достоинството на секоја жена

Твитер порака на Папата: Мора да сториме многу повеќе за достоинството на секоја жена

По повод на Меѓународниот ден за борба против насилството врз жените папата Фрањо упати Твитер порака

Пречесто жените се понижувани, малтретирани, силувани и принудувани на проституција. Ако сакаме подобар свет, свет како мирен дом, а не како бојно поле, мора да сториме многу повеќе за достоинството на секоја жена, рече папата Фрањо во Твитер пораката на Меѓународниот ден за борба против насилството врз жените, 25 ноември.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот