Светскиот совет на црквите го слави Светскиот екуменски ден на млади

Светскиот совет на црквите го слави Светскиот екуменски ден на млади

Младите од светот се во центарот на внимание овој 12 август, кога ОН го одбележуваат Меѓународниот светски ден на млади. За да се подигне свеста за проблемите со кои се соочуваат денес младите, Светскиот совет на цркви со средба го одбележува својот екуменски Меѓународен ден на млади.

Инцијативата е започната во Женева 2019 година, како би се истакнал придонесот на младите во екуменското движење.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Вести, Свет

За авторот