Светиот Престол прими 12 свештеници од Никарагва кои се ослободени од затвор

Светиот Престол прими 12 свештеници од Никарагва кои се ослободени од затвор

Директорот на Канцеларијата за печат на Светиот Престол потврди дека од Светиот Престол е побарано да ги прими свештениците кои неодамна беа ослободени од затвор. Тие ќе бидат сместени во некои објекти на Римската бискупија.

Можам да потврдам дека од Светиот Престол е побарано да прими 12 свештеници од Никарагва кои неодамна беа ослободени од затвор. Светиот Престол прифати – изјави директорот на Канцеларијата за печат на Светиот Престол, Матео Бруни одговарајќи на новинарски прашања.

Попладне ќе ги пречека службеник на Државниот секретаријат и ќе ги смести во некои објекти на Римската бискупија – додаде Матео Бруни.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот