Светиот Отец: Да живееме во личен дијалог со Божјото Слово

Светиот Отец: Да живееме во личен дијалог со Божјото Слово

На крајот од Генералната аудиенција во среда, која папата Фрањо ја одржа во дворот свети Дамаз во Ватикан на 30 септември 2020 година објави дека го потпиша Апостолското писмо „Sacrae Scripturae affectus“  по повод 1600. годишнина од смртта на свети Јероним.

Примерот на овој голем црковен учител и отец, кој Библијата ја стави во центар на својот живот, нека разбуди во нас обновена љубов кон Светото Писмо и желба да живееме во личен дијалог со Божјото Слово.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот