Прославен празникот Рождество Христово во Штип

Прославен празникот Рождество Христово во Штип

Во вечерните часови на 24 декември 2017 година, во парохиската Црква „Свето Благовештение“ во Штип, со Божиќната полноќна Миса, верниците од Штип го прославија „Раѓањето на Исус Христос – Божиќ“.

Светата Миса ја предводеше парох о. Тони Ангелов во сослужение на о. Гоце Костов и о. Атанас Сирачев, парох и капелан во парохијата „Свети Иван Крстител“ – Струмица, на која присуствуваа голем број верници од парохијата како и верници – гости од парохијата „Свети Иван Крстител“ во Струмица, кои се приклучија на радоста на овој голем настан.

По светата Миса следуваше дружење и заедништво во божиќна атмосфера.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот