Папата се помоли на грбот на света Моника

Папата се помоли на грбот на света Моника

На 27 август, кога Црквата го слави празникот на света Моника, папата Фрањо ја посети римската базилика, во која се наоѓа гробот на мајката на свети Августин, света Моника.

Папата Фрањо на 27 август 2020 година попладне, на празникот света Моника, ја посети базиликата свети Августин во Рим, каде се помоли во капелата посветена на мајката на иполитскиот епископ. Токму во таа базилика се наоѓа нејзиниот гроб. После молитвата Светиот Отец се врати во Ватикан.

к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот