Папата повикува на заедничка молитва во семејствата

Во Твитер пораката на папата Фрањо објавена на 31 јули 2014 година, Светиот Отец повикува на заедничка молитва. Молитвата со семејството е можност да се подобри комуникацијата во него.

Изворно пораката гласи: „Посакувам секое семејство одново да ја открие заедничката молитвата. Тоа ни помага подобро да се разбираме и да си простуваме.“

РВ/го*ко

Категорија: Ватикан

За авторот