Папата ненадејно се појави на улица

Папата ненадејно се појави на улица

Папата Фрањо продолжува и понатаму да изненадува. Пред скоро една година тој се упати кај еден оптичар недалеку од Ватикан, при што беа изненадени бројни туристи.

Во вторник 8 август 2017 година околу 12.30 часот Папата е забележан како излегува од една зграда, која граничи со територијата на Рим. Дописникот на ЕВТН Алваро де Хуана случајно се најдел на лице место и ја снимил сцената.

На краткото видео се гледа како кај папата Фрањо доаѓаат туристи, со кој разговара кратко. Откако ќе влезе во автомобилот кој чека на него, ќе ги поздрави изненадени туристи од автомобилот мавтајќи им со рака.

погледни го видеото

к.мк

 

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот