Папата изрази сочувство на кубанскиот народ

Папата изрази сочувство на кубанскиот народ

Папата изрази сочувство на кубанскиот народ по повод смртта на Фидел Кастро.

На 26 ноември 2016 година папата Фрањо упати телеграма со сочувство на кубанскиот претседател Раул Кастро како и до целиот кубански народ по повод смртта на долгогодишниот лидер на таа земја Фидел Кастро. Светиот Отец порача дека ќе се моли за душата на Фидел Кастро и кубанскиот народ го препорачува на застапништвото на Милосрдната Богородица од Кобре, заштитничка на Куба.

РВ/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот