Папата изрази блискост со оние кои ја започнаа новата година со страдање

Папата изрази блискост со оние кои ја започнаа новата година со страдање

Папата Фрањо во говорот после молитвата Ангел Господов во неделата, 3 јануари, се спомна на болните, невработените, угнетените и експлоатираните.

„Посебно ги поздравувам оние кои новата година ја започнаа со најголеми потешкотии: болните, невработените, оние кои живеат во ситуации на угнетување или експлоатација. И од срце, ги поздравувам сите семејства, особено оние со мали деца или кои чекаат принова. Раѓањето е секогаш ветување за надеж. Близок сум до овие семејства: нека ве благослови Господ!“ – рече Папата во своето обраќање по молитвата Ангел Господов.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот