Папата жали за жртвите од нападот на црквата во Нигерија

Папата жали за жртвите од нападот на црквата во Нигерија

Папата Фрањо ja изрази својата длабока тага за жртвите од „насилничкиот напад” врз Католичката црква „Свети Филип” во Озубулу, државата Анамбра во Јужна Нигерија, во кој загинаа 11 лица. Во телеграмата до монс. Хилари Пол Одил Океке, епископ на Неуи, папата ја „изразува својата духовна блискост до верниците од нигериската бискупија и ја гарантира својата молитва за роднините на жртвите и сите погодени од оваа трагедија”

РВ/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот