Најава на трибина: Посланието на Македонски Каритас

Најава на трибина: Посланието на Македонски Каритас

Во недела на 10 декември 2023 година со почеток во 18.00 часот во салата „Света Мајка Тереза“ при парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ – Струмица ќе се одржи трибина на тема „Посланието на Македонски Каритас“, на која предавач ќе биде Спасе Спасов, координатор во Македонски Каритас.

Трибината се одржува со благослов на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх, а во организација на Македонски Каритас и парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ – Струмица.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот