Најава: Владиката Стојанов за празникот Успение на Пресвета Богородица ќе служи во Струмица

Најава: Владиката Стојанов за празникот Успение на Пресвета Богородица ќе служи во Струмица

По повод патрониот празник на Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ – Струмица, на 28 август 2017 година со почеток во 10.30 часот, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија ќе служи света Архиерејска Литургија во заедништво со свештеници од Апостолскиот егзархат во Македонија и Скопска бискупија.

Во пресрет на празникот, во недела на 27 август 2017 година со почеток во 19.00 часот епикопот Стојанов ќе служи света архиерејска Литургија во парохиската црква „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала.

к.мк/го*ко

Категорија: Вести, Македонија

За авторот