Најава: Архиерејска Литургија во Радово по повод празникот Свети пророк Илија

Најава: Архиерејска Литургија во Радово по повод празникот Свети пророк Илија

Во чест на небесниот заштитник на парохијата „Свети Пророк Илија“ – Радово во недела 2 август 2020 година со почеток во 10.00 часот, ќе се служи Света архиерејска Литургија, која ќе ја предводи Неговото Високо Преосвештенство д-р Киро Стојанов.

Задолжително е носење маски и почитување на мерките издадени од надлежните институции.

После светата Литургија е благословот на заедничкото Агапе, кое го подготвуваат одборниците при парохијата во Радово.

к.мкРАДОВО – ПАТРОНЕН ПРАЗНИК СВ. ПРОРОК ИЛИЈА 2 АВГУСТ 2020СВЕТА АРХИЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА ВО 10:00 ЧАСОТ

Gepostet von Katolicka crkva ,,Sveti Prorok Ilija" s.Radovo am Freitag, 31. Juli 2020

Категорија: Вести, Македонија

За авторот