Молитвена иницијатива „24 часа за Господ“

Молитвена иницијатива „24 часа за Господ“

Во пораката за Великиот пост 2018 година Светиот Отец повика на молитвената иницијатива „24 часа за Господ“.

Во неа тој вели: … Иницијативата „24 часа за Господ“, ја повикува целата црковна заедница да ја слави светата Тајна помирување во склоп на евхаристиско обожавање. Оваа година ќе се одржи во петок 9. и сабота 10. март, надахнати со зборовите од Псламот 129, 4: „Но во Тебе има простување.“

Во секоја бискупија барем една Црква ќе остане отворена 24 часа без престан, давајќи им на верниците можност за евхаристиско обожавање и за света Тајна исповед – стои во пораката на Светиот Отец.

Вклучувајќи се во оваа молитвена иницијатива на Светиот Отец, во Апостолскиот егзархат во Македонија 24 часа ќе биде отворена за молитва и Исповед Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ – Струмица и тоа од:

Петок, 9 март 2018 година од 12.00 часот

до

Сабота, 10 март 2018 година до 12.00 часот

 Покрај тоа и сите останати Цркви во Апостослкиот егзархат во Македонија, ќе бидат отворени за обожавање на Светата Причест, молитва и исповед и тоа:

Петок, 9 март 2018 година од 12.00-16.00 часот

и

Сабота, 10 март од 8.00 –12.00 часот

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот