Месечна молитвена накана на епископот Стојанов за јуни 2023 година

Месечна молитвена накана на епископот Стојанов за јуни 2023 година

Месечната молитвена накана на епископот Стојанов за месец јуни 2023 година е посветена за заштита на животната средина, а гласи:

Додека се молиме за нашиот свет,

да се потсетиме на нашиот повик да се грижиме за Божјото создание,

кое ни го довери Бог и да го чуваме и заштитуваме.

Да бидеме свесни на одговорноста

која ја имаме пред Бог

и генерациите кои доаѓаат по нас.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот