Литургиски прослави кои ќе ги предводи Светиот Отец во септември и октомври

Литургиски прослави кои ќе ги предводи Светиот Отец во септември и октомври

Во наредните месеци, Светиот Отец ќе предводи свети Литургии по повод три значајни настани. Во четврток, 23 септември во 17.00 часот, Светиот Отец во базиликата Свети Петар ќе ја предводи Литургијата заедно со членовите на Советот на европските бискупски конференции. Во октомври, по повод Епископската синода, тој најпрво ќе ја предводи светата Литургија во базиликата на 10 октомври во 10.00 часот. Во недела, 17 октомври пак ќе ја предводи светата Литургија 9.00 часот, на која ќе има и епископска хиротонија.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести
Ознаки Папа Фрањо

За авторот