Именувани нови црковни одборници во Нова Маала

Именувани нови црковни одборници во Нова Маала

Со потврда и благослов на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија од почетокот на 2017 година во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ е именуван новиот црковен одбор.

При посетата за Божиќните празници на Неговото Високо Преосвештенство, монс. д-р Киро Стојанов в ги охрабри новите одборници и им се заблагодари за нивната подготвеност за извршување на службата, која им е доверена.

Епископот Стојанов, како и парохот о. Спасо Ристов, во негово име и во име на цела парохија им искажаа благодарност на стариот состав на црковни одборници за нивното скоро дведецениско служење околу потребите на Црквата.

к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на

Категорија: Вести, Македонија

За авторот