Епископот Стојанов служеше света заупокоена Литургија за сестра Лујза

Епископот Стојанов служеше света заупокоена Литургија за сестра Лујза

Во сабота 21 јануари 2023 година Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх, монс. Киро Стојанов во Катедралата „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица, служеше Света заупокојна Литургија за сестра Лујза Стојчева, а после тоа беше отслужена Панихида на гробот на с. Луиза на гробиштата во Струмица.

Сестра Лујза Стојчева почина на 18 јануари 2020 година. Родена е во Радово на 29 јуни 1949 година. Како сестра Евхаристинка делувала 16 година во Нова Маала, 16 години во Радово и 16 години во Струмица.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот