Епископот Стојанов во посета прими претставници на Каритас Европа и Италијански Каритас

Епископот Стојанов во посета прими претставници на Каритас Европа и Италијански Каритас

На 26 ноември 2019 претставници во епископската резиденција во Скопје, Н.В.П. д-р Киро Стојанов, претседател на Македонски Каритас во посета ги прими претставниците на Каритас Европа г-ѓа Миријам Пикаар и на Италијански Каритас г-дин Даниеле Бомбарди.

По завршувањето на средбата со епископот Стојанов преставниците на Каритас Европа и Италијански Каритас во просториите на Македонски Каритас остварија средба и со директорот на Македонски Каритас, дон Паво Шекерија, како и со персоналот во просториите.

На средбата освен за проектните активности, стана збор и за организацискиот развој на Македонски Каритас.

Ватикан њуз/к.мк

Таг: Епископот Стојанов ги прими во посета претставници на Каритас Европа и Италијански Каритас

Клучни зборови: монс. Стојанов, Каритас Европа, Итаијански Каритас, Македонски Каритас

Категорија: Вести, Македонија

За авторот