Во Скопје се одржаа духовни вежби за свештеници

Во Скопје се одржаа духовни вежби за свештеници

Од 21 до 23 октомври 2018 година во просториите на Епископската резиденција во Скопје се одржаа духовни вежби за свештениците од Скопска бискупија и Струмичко – скопската епархија. Водител на овогодинешните духовни вежби беше Н.В.П. д-р Киро Стојанов.

Во своите духовни размислувања епископот Стојанов на свештениците им зборуваше за Повикот, Евхаристијата, Светата Тајна Исповед, како и за Богородица, воспитувачка во верата.

Духовните вежби завршија со света Литургија, а о. Томе Ангелов во име на сите свештеници се заблагодари на бискупот Стојанов за духовните вежби, како и за неговата пастирска и татковска грижа.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот